Dobrá hospodyňka, dobrá zoufalá manželka :-)
DOBRÁ HOSPODYŇKA :-)
Tak tu mám první várku mého "pančovaného chlastu" :D v celé kuchyni to smrdí jako v lihovaru :D
Neodhadla jsem množství, tak toho mám asi do šesti flašek :-)
TEKUTÁ PŘÍSADA č. 1 :
1 balení strouhaného kokosu a 1 balení lískových oříšků pomlít v mixéru, až to udělá kašičku
to všechno pak na teflonové pánvi oprahnout.
z té pánvičky to ještě horké nasypat do litru mlíka - a celej tenhle blevajz nechat 24 hodin louhovat v ledničce
druhý den tento blevajz přecedit přes kapesník :-) - ideálně čistej, ale v lásce a válce, je dovoleno vše :-))
TEKUTÁ PŘÍSADA č. 2 :
šest trvanlivých smetánek (0,25 l) nalejt to kastrolku, a povařit v nich 9 ledových kaštanů (až to bublá), - bacha hlídat si to, asi půlka mi toho utekla na plotnu, když jsem se otočila - tváří se to mírně, ale je to dost nevyzpytatelný :D
Nechat vychladit na okně.
Další postup - 6 už zkaramelizovaných SALKO mlíček mixérem rozmixujeme v přísadě č. 1 (jde to ztuha, protože ten karamel se táhne jako sopel), ale jde to.
Výslednou šlichtičku smícháme s tekutou přísadou č. 2, a za stálého míchání přilejváme rum. Dle chuti. Půl litru - až litr.
Nalít do sklenic, nechat do druhého dne v komoře nezašpuntované, a pak podávat vychlazené z lednice.
Je to ňamka :-))
Zcela skromně jsem si to dovolila nazvat SLAVÍKOVÉ ULTRAZÁŠVIHOVÝ LIKÉR :-)))